L’oportunitat de les dades: col·laborar en el sector retail 
11 de setembre de 2017

Microsoft ja no oferirà suport de l’Office 2007 

El passat 10 d’octubre va finalitzar el termini per a seguir oferint manteniment i suport de la suite ofimàtica de Microsoft, una de les més instal·lades del món.

Tot arriba a la seva fi i els partners ho saben. Des del dia 10 d’octubre Microsoft ha deixat d’oferir suport de l’Office 2007, el conjunt daplicacions ofimàtiques més utilitzada de Microsoft i que ara inicia el camí de la retirada. Aquest tipus d’anuncis sempre ofereix noves oportunitats als partners de canal que tenen possibilitats d’oferir actualitzacions d’aquest programa als seus clients menys innovadors.

Amb més de deu anys de presència al mercat, la suite d’aplicacions ja no podrà comptar amb més manteniment preventiu ni suport tècnic per part de Microsoft ni ssu partners el que els obre les portes per oferir una nova versió o buscar una alternativa similar.

El principal problema a què s’enfronten els usuaris d’aquest programa és la seguretat perquè la manca de suport exposarà als equips a greus riscos per atacs de malware i altres tipus d’amenaces. A més, els usuaris que encara utilitzen Office 2007 només tindran fins al dia 31 d’aquest mateix mes per actualitzar els seus clients Outlook ja que, a partir d’aquesta data, aquesta aplicació no podrà connectar-se a les bústies de l’Office 365.

La raó de la gran fidelitat de molts usuaris a aquest programa cal buscar-la en el canvi de format basat en pestanyes que no va convèncer a molts i van decidir quedar-se amb l’anterior model. La finalització del suport coincideix amb el desplegament de l’Office 2019 la integració amb Windows 10 s’espera que sigui millor.